Így vedd meg álmaid otthonát !

Így vedd meg álmaid otthonát !

2016-10-06 16:52:46
Forrás: www.miosz.hu

A MIOSZ elnökségének tagja, Mészáros Ferenc „Az ingatlanértékesítés sikerkalauza” címmel egy hiánypótló művel lepte meg az ingatlanszakma iránt érdeklődő olvasókat idén tavasszal. Könyvében a lakáseladók szemszögéből mutatta be a piacot, és nekik szeretett volna segíteni abban, hogy hogyan lehet jól és gyorsan eladni egy ingatlant.

„Az ingatlan vásárlás sikerkalauza – Így vedd meg álmaid otthonát – Könnyebb megálmodni egy házat, vagy egy saját lakást, mint megvásárolni!” címmel most megérkezett a könyv folytatása! Ahogy a címből is kiderül, Ferenc az eladók után most a lakást keresőknek nyújt segítséget álmaik otthonának megvásárlásában. Felkerestük hát Ferencet, hogy minél több dolgot megtudjunk a mű születéséről!


Ez év tavaszán jelent meg az első, rendhagyónak mondható könyved. Most itt van a mű folytatása, ami a vásárlók szemszögéből közelíti meg az ingatlanközvetítés piacát. Már az első könyv idején is úgy tervezted, hogy lesz folytatás?

Mikor az első könyvem piacra került, s egyre több és több olvasó vette kezébe, „elindult a lavina”. Természetesen nagy örömömre, hiszen a megkeresések oroszlán része annak kapcsán jött, hogy jó lenne előkészülnöm a „folytatásra”.

Az ingatlanjukat eladni kívánóknak korábban kiadott könyvem mellé méltó testvért szerettem volna ezzel az írással, ahol a másik oldalnak nyújtok – reményeim szerint – hatékony segítséget, és hasznos tanácsokkal láthatom el őket is.

E két könyv helye valójában egymás mellett van, hiszen sohasem tudhatjuk, milyen élethelyzetbe kerülünk, s mikor válunk esetleg eladóból vásárlóvá, vagy épp fordítva.

Aki elolvassa a könyvedet, gondolhatja úgy, hogy innentől kezdve már nem is kell ingatlanközvetítő segítségét igénybe vennie, ha lakásvásárlásra szánja el magát?

Őszintén remélem, hogy segítségére lehettem olvasóimnak azzal a néhány jó tanáccsal, melyet közel húsz év szakmai tapasztalatom és a legjobb szándékom diffúziójával próbáltam megosztani.

A lényeg mindenképp az lenne, hogy tisztességes, mindkét fél számára előnyös üzletek köttessenek, a felek maximális megelégedése mellett, amit a könyvekben többször is hangsúlyozok. De ezt egyedül, minden szakmai tudás és segítség nélkül elérni nagyon nehéz.

Mert mi is a cél? Nyilván a lehető legjobb áron, a lehető leggyorsabban és a lehető legrugalmasabb ügyintézéssel megvenni a lakást, házat.

Hogyan vihetjük ezt véghez? Véleményem szerint egy ingatlanspecialistával!

De kik is ezek az ingatlanspecialisták? Először is, nagyon kevesen tudják, kik is valójában az ingatlanspecialisták, illetve még azt is megkockáztatom, hogy magát a szót sem hallották ebben a formában. Érdemes tehát a böngészőjük keresőjébe beírni az ingatlanspecialisták szót, vagy az előbbi linkre kattintani!

Ha elolvassák könyvemet a témában szkeptikus olvasóknak is – bizton állíthatom – megváltozik majd a véleménye az ingatlanközvetítésről, még ha eddig nem is igazán voksoltak a külső segítség igénybevétele mellett.

Ha jól tudom a könyv megírásában sok segítséget kaptál a szakma képviselőitől is, még inkább emelve ezzel a mű színvonalát.

M.F.: Ez így van! Itt szeretnék köszönetet mondani az olvasónak, aki kezében tartja könyvemet, barátaimnak, ismerőseimnek, kollégáimnak, akik már első könyvem megírása előtt is bíztattak és ma is mellettem állnak, mi több, szakmai elismerésüket is fogadhattam. Köszönet szakmai lektorom, Kovács János munkájáért, Sándor Viktóriának, aki oly nagyszerűen vezette fel a könyvemet az előszóban, valamint dr. Várfoki Pálnak, aki a jogi részekben adott tanácsokat, és mindazoknak, akik segítették szakmai munkámat.

Hol és mikortól lesz kapható a könyv?

M.F.: Könyvem megjelenését szept. 30 – okt. 02 között, a Lurdy Ház, 1097 Bp. Könyves K. krt. 12-14, tartandó Lakásbörzére időzítettem. Ahol lehetőségem lesz könyvem dedikálással egybekötött értékesítésére.

Szeretném megköszönni a Lakásbörze vezetőségének, hogy ezt lehetővé tette részemre.

Könyveim könyvesbolti árusítását nem terveztem, helyette inkább az évente többször is megrendezésre kerülő lakásvásárokon, közvetlenül szeretném elérni az érdeklődőket.

 

A könyv megvásárolható a MIOSZ Titkárságvezetőjénél, Viski Nóránál, 1126 Bp. Orbánhegyi út 14. titkarsag.miosz@gmail.com tel: 06 70 325 9893

Könyv ára 2.490.-ft. A MIOSZ tagok kedvezményesen megvásárolhatják meg 2.000.-ft-ért.

Egy újabb gyöngyszemmel bővült tehát az ingatlanközvetítő szakma könyvtára, mellyel Ferenc minden bizonnyal sok olvasónak könnyíti majd meg a dolgát és mutat kiutat a lakásvásárlás útvesztőjéből. Aki biztosra akar menni, az pedig a könyv olvasása mellett keressen fel egy ingatlanspecialistát is, hogy minél hamarabb tudja új otthonában álomra hajtani a fejét!

Köszönjük az interjút Ferencnek, és további sok szakmai sikert kívánunk neki! Magunknak pedig még több ilyen praktikus és szórakoztató könyvet a tollából!

 

Szerző: Máté Péter

INGATLAN HÍREK
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Az újbudai - főként kelenföldi - Duna-parti területen kiterjedt barnamezős terület található, ami a kerület jó elhelyezkedése miatt különösen vonzó az ingatlanfejlesztők körében. A fejlesztések volumenét látva azonban a KörTér – Környezettudatosak Tere Újbudán nevű szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új beköltözők számát nem követik az infrastrukturális fejlesztések.Portfolio2022. május 02. 14:31
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Minden ingatlanokkal foglalkozó vállalkozónak fontos tudnia, hogy az országgyűlés 2021. június 15-én fogadta el a jelenleg hatályos ingatlan nyilvántartási törvény változtatásait célzó rendelkezéseket (2021. évi C. törvény), amelyek 2023. február 1-jétől lépnek hatályba. A módosítások több olyan területet érint, mely a vállalkozók eddigi ügymeneteit is megváltoztatja, ilyen többek között az elektronikus földhivatali beadás lehetősége, valamint az ország bármely pontjából elérhető ingatlan-ügyintézés is.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Megfigyelte már, hogy a tavaszi napsugarak első megjelenésével nagyban megnövekszik az emberek házfelújítási kedve? Az utcákon megsokasodnak az építőanyaggal megrakott furgonok és a barkácsáruházak parkolói is jelentős nyomás alá kerülnek. Az időpontválasztás nem véletlen: a tavaszi-nyári időszak a legideálisabb a különböző építési és felújítási munkák elvégzésére. Ha néhány feladat az őszi, vagy téli hónapokra csúszott, akkor sem kell elkeseredni, a lényeg, hogy jól válasszuk meg, hogy mikor, milyen munkafolyamathoz látunk hozzá.webkapu.hu
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
A belföldi népességmozgás évek óta nagyjából állandónak tekinthető iránya és mértéke is megváltozott az elmúlt évben. 2020-ban összességében kevesebben kerestek új állandó lakóhelyet, a városok vándorlási mérlege negatív volt, míg a községek népességvonzó ereje tovább nőtt. A legnépszerűbb megyék Pest, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Somogy voltak. Az OTP Ingatlanpont szakértője a KSH népmozgalmi adatai alapján vizsgálta az ingatlanpiac változásait.portfolio.hu Ingatlan 2021. szeptember 09. 14:24