Eladó lakás áron alul

Eladó lakás áron alul

2015-11-30 10:05:51

Rengeteg lakáshirdetéssel találkozhatunk az interneten, ahol a tulajdonosok valamilyen okra hivatkozva áron alul kínálják az eladásra szánt lakásukat. Az ilyen hirdetésekkel azonban vigyázni kell, ugyanis az áron aluli ajánlat lehet egy reklámfogás is. Az emberek egy része meglátva, hogy áron alul kínálnak egy lakást, rögtön felkapja a fejét, pedig lehetséges, hogy nincs is szó csökkentett árról.


 

Milyen okok állhatnak az alacsonyabb ár mögött?

  1. Családi ok. Házasság felbontása esetén, a volt házastársak mielőbb hozzá akarnak jutni az őket megillető vagyonrészhez, vagy az örökhagyó halála után az örökösök meg akarják szerezni örökségüket.
  2. Sürgősség. A tulajdonos új lakást, házat szeretne venni, amely vételárának kifizetéséhez szükség van a régi lakás árára.
  3. A lakásnak valamilyen hibája van, amelyről a tulajdonos tájékoztatja a vevőt. A felújítás szükségességére tekintettel a tulajdonos enged az árból
  4. A lakásnak valamilyen rejtett hibája van, a tulajdonos azonban valami egyéb okra hivatkozva próbál túladni a lakáson. Az ilyen esetek elkerülése végett legyünk nagyon figyelmesek! Lássuk, hogyan úszhatjuk meg!

Hogyan úszhatjuk meg, hogy megtévesszenek az ár kérdésben?

Ha ismerős, barát, családtag értesít minket az áron alul kínált lakásról. Mindenkivel előfordulhat, hogy családi okok miatt, vagy egyéb okból minél előbb meg akar szabadulni lakásától, hogy gyorsan pénzhez jusson. Így ha olyan személytől vásárolunk áron alul, akiben megbízunk, akkor abból nem lehet baj.

A másik lehetőség, hogy alaposan utánanézünk, utánakérdezünk, hogy a hasonló adottságokkal rendelkező, ugyanabban a városban/kerületben elhelyezkedő ingatlannak mi az ára. Ha arra jutunk, hogy az áron alul meghirdetett ingatlan tényleg olcsóbb, mint a hozzá hasonlók, akkor csak abba a hibába eshetünk, hogy olyan lakást veszünk meg, amelynek rejtett hibája van.

A rejtett hibák felderítésére is van megoldás. Szakértővel át kell vizsgáltatni az ingatlant és így biztosak lehetünk benne, hogy nem egy olyan lakást veszünk meg, amelyben ócskák a csövek, vagy amely nincs rendesen szigetelve.

Eladó ingatlanok kereséséhez kattintson ide: Eladó lakások, házak

 

INGATLAN HÍREK
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Az újbudai - főként kelenföldi - Duna-parti területen kiterjedt barnamezős terület található, ami a kerület jó elhelyezkedése miatt különösen vonzó az ingatlanfejlesztők körében. A fejlesztések volumenét látva azonban a KörTér – Környezettudatosak Tere Újbudán nevű szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új beköltözők számát nem követik az infrastrukturális fejlesztések.Portfolio2022. május 02. 14:31
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Minden ingatlanokkal foglalkozó vállalkozónak fontos tudnia, hogy az országgyűlés 2021. június 15-én fogadta el a jelenleg hatályos ingatlan nyilvántartási törvény változtatásait célzó rendelkezéseket (2021. évi C. törvény), amelyek 2023. február 1-jétől lépnek hatályba. A módosítások több olyan területet érint, mely a vállalkozók eddigi ügymeneteit is megváltoztatja, ilyen többek között az elektronikus földhivatali beadás lehetősége, valamint az ország bármely pontjából elérhető ingatlan-ügyintézés is.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Megfigyelte már, hogy a tavaszi napsugarak első megjelenésével nagyban megnövekszik az emberek házfelújítási kedve? Az utcákon megsokasodnak az építőanyaggal megrakott furgonok és a barkácsáruházak parkolói is jelentős nyomás alá kerülnek. Az időpontválasztás nem véletlen: a tavaszi-nyári időszak a legideálisabb a különböző építési és felújítási munkák elvégzésére. Ha néhány feladat az őszi, vagy téli hónapokra csúszott, akkor sem kell elkeseredni, a lényeg, hogy jól válasszuk meg, hogy mikor, milyen munkafolyamathoz látunk hozzá.webkapu.hu
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
A belföldi népességmozgás évek óta nagyjából állandónak tekinthető iránya és mértéke is megváltozott az elmúlt évben. 2020-ban összességében kevesebben kerestek új állandó lakóhelyet, a városok vándorlási mérlege negatív volt, míg a községek népességvonzó ereje tovább nőtt. A legnépszerűbb megyék Pest, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Somogy voltak. Az OTP Ingatlanpont szakértője a KSH népmozgalmi adatai alapján vizsgálta az ingatlanpiac változásait.portfolio.hu Ingatlan 2021. szeptember 09. 14:24