Az ingatlanértékesítés sikerkalauza címmel írt korszakalkotó könyvet Mészáros Ferenc, a MIOSZ elnökségi tagja

Az ingatlanértékesítés sikerkalauza címmel írt korszakalkotó könyvet Mészáros Ferenc, a MIOSZ elnökségi tagja

2016-06-20 14:48:51
Forrás: miosz.hu

A MIOSZ, mint szervezet napról napra azon dolgozik, hogy visszaszerezze az ingatlanközvetítői szakmának az őt megillető megbecsülést.
Ebből a munkából veszi ki a részét az elnökségünk egyik tagja, Mészáros Ferenc is, aki gondolt egy nagyot és elhatározta, hogy a megszokottól eltérő módon hívja fel a figyelmet ennek a szakmának a fontosságára.
Nem kis fába vágta a fejszéjét, hiszen mindezt egy könyv megírásával vitte véghez. A regény formába öntött mű a“Az ingatlanértékesítés sikerkalauza - Így add el az ingatlanod! - Őszinte gondolatok és válaszok a hazai ingatlanértékesítésről” címet kapta.


Megkerestük Ferencet, hogy meséljen nekünk a könyv megírásáról.

 
Milyen cél vezérelte a könyv megírásakor és kiknek szánja elsősorban ezt a kis ingatlanközvetítői útikalauzt?

 Könyvem abból a célból készült, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik tapasztalatlanul állnak az ingatlanos témák forgatagában, akik nem tudnak dönteni, hogyan fogjanak hozzá az értékesítéshez.

Abban is szeretnék segítséget nyújtani, hogy láthatóvá váljanak a buktatók, épp úgy, mint a megfontolt döntésből adódó előnyök.

Ezeket az előnyöket lehet, hogy adott pillanatban nem mérjük fel kellőképpen, nem gondolunk a hosszú távon bekövetkező igencsak pozitív hatásokra.

Remélem, hogy ennek a „tanácsadó” könyvnek a beható tanulmányozásával sokkal több tisztességes és mindkét fél számára előnyös adásvételi- szerződés köttetik.

 
Mit gondol, aki elolvassa a könyvet, az egyből meg is nyithatja az ingatlanközvetítői irodáját? 

Nem akarom ingatlanközvetítőkké kiképezni, de lebeszélni sem az Olvasót, hogy ne próbálja ki egyedül az ingatlanértékesítést, hanem meggyőzni szeretném, hogy merjünk igénybe venni  az ingatlanszakértő segítségét, mert annak is megvannak az előnyei. 
Mert ez is egy szakma! Ahogy a villanyszerelés is. Ahogy a fűtésszerelés is. Hozzáértés nélkül egyiket sem próbáljuk elvégezni egy esős, vasárnap délután.

Mégis elvégzendő feladat, ezért szakértő segítségét vesszük igénybe hozzá.

Ennyire egyszerű ez. Az értékbecslésnek, az ingatlanközvetítésnek köszönhető anyagi előny már nem mondható „konyhapénznek”, bőven túlmutat azon.

Mikortól és hol lesz kapható a könyve?

Könyvem megjelenését 2016. május 06-08 között a Millenárison a Portfolió által megrendezésre kerülő
lakásvásárra időzítettem, ahol értékesíteni és dedikálni fogom könyvemet.
Itt szeretném megköszönni az értékesítésben segítő ingatlanjog.hu-nak, hogy standján árulhatom könyvemet.

A könyv az eladási céljára készülő weboldalról - a www.ingatlanoskonyv.hu –ról - is megrendelhető lesz. 
Az értékesítést segíteni akarom az www.ertekbecslunk.blog.hu –n megjelenő cikkeimmel, illetve a facebook marketingemmel. 
Könyvesbolti árusítását nem tervezem, helyette inkább az évente többször is megrendezésre kerülő lakásvásárokon, közvetlenül szeretném elérni az érdeklődőket.

A könyv ára 2490Ft. A MIOSZ tagok kedvezményesen megvásárolhatják 2000Ft-ért a MIOSZ Titkárságvezetőjénél Egresi Zsuzsannánál, 1137 Bp. Radnóti Miklós u. 34. (titkarsag.miosz@gmail.com)

 
Mindenkinek ajánljuk ennek a hiánypótló műnek a megvásárlását, aki kicsit is érdeklődik az ingatlanértékesítés iránt, vagy éppen el szeretné adni a lakását.
Nap mint nap találkozunk olyan ügyfelekkel, akik akár fél éven keresztül is próbálták eladni az ingatlanjukat, de végül mégis egy megbízható ingatlanközvetítői irodában kötöttek ki.
Nekik, és a hasonló cipőben járó tulajdonosoknak is szól ez a könyv, mely remélhetőleg náluk is meg fogja gyorsítani az eladást.
Ezzel kapcsolatban  a magunk részéről azt tanácsoljuk, hogy ha ingatlanközvetítőhöz fordul, mindenképpen érdemes igénybe venni egy szakképzett ingatlanos segítségét.
 

Szerző: Máté Péter 

INGATLAN HÍREK
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Az újbudai - főként kelenföldi - Duna-parti területen kiterjedt barnamezős terület található, ami a kerület jó elhelyezkedése miatt különösen vonzó az ingatlanfejlesztők körében. A fejlesztések volumenét látva azonban a KörTér – Környezettudatosak Tere Újbudán nevű szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új beköltözők számát nem követik az infrastrukturális fejlesztések.Portfolio2022. május 02. 14:31
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Minden ingatlanokkal foglalkozó vállalkozónak fontos tudnia, hogy az országgyűlés 2021. június 15-én fogadta el a jelenleg hatályos ingatlan nyilvántartási törvény változtatásait célzó rendelkezéseket (2021. évi C. törvény), amelyek 2023. február 1-jétől lépnek hatályba. A módosítások több olyan területet érint, mely a vállalkozók eddigi ügymeneteit is megváltoztatja, ilyen többek között az elektronikus földhivatali beadás lehetősége, valamint az ország bármely pontjából elérhető ingatlan-ügyintézés is.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Megfigyelte már, hogy a tavaszi napsugarak első megjelenésével nagyban megnövekszik az emberek házfelújítási kedve? Az utcákon megsokasodnak az építőanyaggal megrakott furgonok és a barkácsáruházak parkolói is jelentős nyomás alá kerülnek. Az időpontválasztás nem véletlen: a tavaszi-nyári időszak a legideálisabb a különböző építési és felújítási munkák elvégzésére. Ha néhány feladat az őszi, vagy téli hónapokra csúszott, akkor sem kell elkeseredni, a lényeg, hogy jól válasszuk meg, hogy mikor, milyen munkafolyamathoz látunk hozzá.webkapu.hu
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
A belföldi népességmozgás évek óta nagyjából állandónak tekinthető iránya és mértéke is megváltozott az elmúlt évben. 2020-ban összességében kevesebben kerestek új állandó lakóhelyet, a városok vándorlási mérlege negatív volt, míg a községek népességvonzó ereje tovább nőtt. A legnépszerűbb megyék Pest, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Somogy voltak. Az OTP Ingatlanpont szakértője a KSH népmozgalmi adatai alapján vizsgálta az ingatlanpiac változásait.portfolio.hu Ingatlan 2021. szeptember 09. 14:24