10 dolog, amiért szeretjük a jó ingatlanost

10 dolog, amiért szeretjük a jó ingatlanost

2015-06-29 14:26:03
Forrás: tizdolog.hu

Helló, jófej ingatlanosok, szeretünk benneteket! Mégpedig a lentiek miatt. Rinyáltunk már épp eleget a lakás- és albérletkeresők sanyarú kis problémáiról, most lássuk mik azok a dolgok, amit IMÁDUNK a jó ingatlanközvetítőkben.


1 A jó ingatlanos nem sumákol az alapterülettel. Pontosan tudja, hogy a lépcsőházból szokásjoggal kihasított plusz két négyzetméter még hivatalosan nem vált a lakás részévé, és az is oké, hogy a legtöbb ingatlanhirdetéseket kezelő rendszer nem képes feltüntetni a galériát a keresésnél, de ettől még egy galériázott lakás alapterülete nem nő. Tényleg nem. Bocs.

 

2 Apropó, a jó ingatlanos alaprajzot is mellékel a hirdetéshez. Ha nincs neki, rajzol egyet. Még egy kockás papírra firkált, mobillal lefényképezett alaprajz is SOKKAl jobb, mint a semmi, és a használható alaprajzért mindig nagyon hálásak vagyunk.

 

3 A jó ingatlanos normális képeket tölt fel a hirdetéshez. Már az is felfoghatatlan, miért gondolják azt emberek (tulajdonosok), hogy a spájzban lévő zacskókiállításuk, vagy a kiborult macskakaja bárkinek kedvet csinálhat a vásárláshoz, hát rakjatok rendet az ég szerelmére; de azokat a fotóművészeket se értjük, akik képesek a lichthof rácsait lefényképezni, de nem tesznek fel képet az egyes helyiségekről. A jó lakáshirdetés szerintünk képet ad az ingatlan és az egyes helyiségek állapotáról, és ezt fotókkal lehet a legjobban megtenni. Igen, a wc-ről, az erkélyről, de jó esetben még a lépcsőházról/bejáratról is fotót akarunk. Nem, a 14×14 pixeles, vízjeles képek nem esnek bele a “jó fotók” kategória alá. Áldjuk minden normális fotót készítő és feltöltő ingatlanos nevét.

 

4 A jó ingatlanos elárulja már telefonban, hogy -pláne ha rákérdezünk- igen, valóban egy autópálya-felhajtóra nyílik a hálószoba ablaka. Vannak kizáró tényezők minden vásárlónál, és ha ezek egyértelműen és világosan ki vannak mondva már az elején, akkor ezekkel kapcsolatban érdemes őszintének lenni. Időspórolás = jó karma!

 

5 A jó ingatlanos akkor jelentkezik, ha tud valamit, ami összepasszol a kereséssel. Nagyon kedvesnek tetszik lenni, hogy felhív ezzel a csömöri családi házzal, de ha kifejezetten egy óbudai lakást keresünk, akkor ugye kár a gőzért. (Vagy volt már rá példa a világtörténelemben, hogy valaki egy ilyen telefonhívás miatt gondolta át a keresést és vett meg valami egészen mást? Mert akkor lehet velünk tárgyalni erről a pontról.)

8 A jó ingatlanos pontosan átad minden általa ismert információt a lakás műszaki állapotáról,a rezsiköltségről, a várható felújításokról. Mi több lefele kerekítgetés nélkül adja át az infókat. Időt spórol meg magának azzal, hogy nem hazudik a rezsiről. Nem érdemes azt állítani, hogy 4 ezer forint lesz a fűtés télen-nyáron, ha igazából 30. Nagyon. Gyorsan. Kiderül.

 

7 A jó ingatlanos visszahív. Majd kifelejtettük ezt a fontos dolgot: ha megígéri, hogy visszahív valamivel kapcsolatban, akkor hívjon is vissza. Nagyon jó kis korlátlan díjcsomagok vannak már, úgyhogy a telefonköltség miatt nem kellene aggódni – ha meg tudja hogy nem fog visszahívni, legalább mondja meg, hogy mikor keressük újra.

 

8 A jó ingatlanos leveszi a nem aktuális hirdetéseket. Nem tudjuk pontosan, kinek a dolga, hogy végigfusson az ingatlankereső rendszereken, ha elkelt egy lakás, de azt igen, hogy mennyire lohasztó, amikor már a tizedik szellemlakást hívjuk, és rendre kiderül, hogy rég eladták és azóta boldogan élnek benne az új lakók.

 

9 A jó ingatlanos keni-vágja a lakásvásárlással és szerződéssel kapcsolatos papírmunkát. Pontosan képben van a folyamatokkal, és nem 1980-ban érvényes legendákkal eteti a feleket, hanem ha szükséges, segít összekötni a megfelelő emberrel, netán hasznos tanácsait is megosztja, ha vannak neki. Nem azt akarjuk mondani, hogy kell egy óvónéni, aki fogja a kezünket, hanem azt, hogy nem bánjuk, ha jó szándékú és legális(!) ötletekkel gyorsítjuk meg a dolgokat. Mindenki előbb jut ahhoz amit szeretne: az egyik oldal pénzhez, a másik ingatlanhoz. Je!

 

10 És végül… a jó ingatlanos létezik. És ezért önmagában hálásak vagyunk. Nyugodtan ajánljátok itt, ha ismeritek!

INGATLAN HÍREK
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Az újbudai - főként kelenföldi - Duna-parti területen kiterjedt barnamezős terület található, ami a kerület jó elhelyezkedése miatt különösen vonzó az ingatlanfejlesztők körében. A fejlesztések volumenét látva azonban a KörTér – Környezettudatosak Tere Újbudán nevű szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új beköltözők számát nem követik az infrastrukturális fejlesztések.Portfolio2022. május 02. 14:31
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Figyelem! Ezek a jogszabályi változások lépnek életbe az ingatlanok ügyintézésével kapcsolatban
Minden ingatlanokkal foglalkozó vállalkozónak fontos tudnia, hogy az országgyűlés 2021. június 15-én fogadta el a jelenleg hatályos ingatlan nyilvántartási törvény változtatásait célzó rendelkezéseket (2021. évi C. törvény), amelyek 2023. február 1-jétől lépnek hatályba. A módosítások több olyan területet érint, mely a vállalkozók eddigi ügymeneteit is megváltoztatja, ilyen többek között az elektronikus földhivatali beadás lehetősége, valamint az ország bármely pontjából elérhető ingatlan-ügyintézés is.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Téli felújítás? Igenek és nemek.
Megfigyelte már, hogy a tavaszi napsugarak első megjelenésével nagyban megnövekszik az emberek házfelújítási kedve? Az utcákon megsokasodnak az építőanyaggal megrakott furgonok és a barkácsáruházak parkolói is jelentős nyomás alá kerülnek. Az időpontválasztás nem véletlen: a tavaszi-nyári időszak a legideálisabb a különböző építési és felújítási munkák elvégzésére. Ha néhány feladat az őszi, vagy téli hónapokra csúszott, akkor sem kell elkeseredni, a lényeg, hogy jól válasszuk meg, hogy mikor, milyen munkafolyamathoz látunk hozzá.webkapu.hu
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
Ugrásszerűen nő a községek népszerűsége a lakásvásárlók körében
A belföldi népességmozgás évek óta nagyjából állandónak tekinthető iránya és mértéke is megváltozott az elmúlt évben. 2020-ban összességében kevesebben kerestek új állandó lakóhelyet, a városok vándorlási mérlege negatív volt, míg a községek népességvonzó ereje tovább nőtt. A legnépszerűbb megyék Pest, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Somogy voltak. Az OTP Ingatlanpont szakértője a KSH népmozgalmi adatai alapján vizsgálta az ingatlanpiac változásait.portfolio.hu Ingatlan 2021. szeptember 09. 14:24