Pár év és senki nem ismer majd rá a Városligetre

Pár év és senki nem ismer majd rá a Városligetre

2016-01-06 17:19:35
Forrás: Resource

Egyre jobban körvonalazódni látszanak a kormány városligeti fejlesztési tervei. Az alábbiakban hét látványterven keresztül mutatjuk be, hogy mit építhetnek fel 156,72 milliárd forint központi költségvetési forrásból a következő négy évben.


Az idei év folyamán jelentősen módosultak a Liget Budapest projekt tervei, a korábban tervezettnél kevesebb új épületet húznak majd fel. Eddig két új épület (Magyar Zene Háza, Új Nemzeti Galéria) megvalósításáról született döntés, melyeket világhírű japán építészek terveznek. Az új Néprajzi Múzeum esetében a helyszín módosítása miatt új pályázatot írtak ki, míg a Magyar Fotográfiai Múzeum és Magyar Építészeti Múzeum teljesen kikerültek a városligeti tervekből. A központi költségvetés 2016 és 2019 között több mint 156 milliárd forintot biztosít a Városliget felújítására és az új épületek felhúzására.

Képek:

KÜLÖNLEGESSÉGEK
Nyáron indulhat a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítása
Nyáron indulhat a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítása
Kiírta a közbeszerzési eljárást a BKV a 3-as metró középső (Lehel tér-Nagyvárad tér) és déli (Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest) szakaszának felújítására, a dokumentumok az európai közbeszerzési értesítőben jelentek meg kedden.
A hét alaprajza:: 3. és 7 a négyzeten
A hét alaprajza:: 3. és 7 a négyzeten
Pogrogácsék lakást vesznek. A helyiségeket megmérték, de a számok valahogyan összekeveredtek. Segíts megtalálni, hogy melyik helyiséghez melyik szám és melyik méret tartozik! (6 pont)
Az enyészeté lesznek ezek az ikonikus épületek?
Az enyészeté lesznek ezek az ikonikus épületek?
Budapest számos olyan ikonikus épülettel rendelkezik, amik ahelyett, hogy hozzájárulnának a város képének szépítéséhez, egyelőre inkább csak rombolják azt, vagy egyszerűen nem töltik be a nekik szánt funkciót, és zárva tartanak a nagyközönség előtt. Ezek közé tartozik többek között a Matild palota, a SZOT-üdülő, a Balettintézet vagy a Rácz fürdő. De mi áll az egyes épületek tragikus sorsának hátterében, illetve mikorra várható, hogy megoldásra kerül az ügyük.   
A Google tudja, mi történik a lakásoddal
A Google tudja, mi történik a lakásoddal
Naponta több mint 3 milliárd keresés történik a Google-ön és nem is sejtjük, hogy egy egyszerű keresőkifejezés bepötyögésével mennyi mindent árulunk el magunkról. A Google-nek már régóta létezik olyan szolgáltatása, melynek segítségével megvizsgálhatjuk, hogyan alakultak időben az egyes keresések népszerűsége, így következtetéseket vonhatunk le a netezők gazdasági tevékenységével kapcsolatban is. Mi is éltünk a lehetőséggel és megvizsgáltuk, a Google mennyire tudja számszerűsíteni lakásvásárlási vágyainkat.