Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

2018-01-08 17:30:23
Forrás:

Az Airbnb oldalán hirdetett lakásokat általában azért keresik a turisták, mert kedvezőbb áron tölthetnek el egy-egy éjszakát az adott városban, mintha szállodába mennének, vagy esetleg az egyediséget keresik és többre értékelnek egy apartmant, egy megszokott szállodai szobánál. Találni azonban olyan szálláshelyeket is a meghirdetett magánlakások között, amelyeknek nem céljuk, hogy olcsóbbak legyenek, mint egy luxusszálloda szobája. Összegyűjtöttük a 10 legdrágább airbnb-s ingatlant, amelyek között több vidéki villa, balatoni nyaraló, illetve belvárosi modern apartman is szerepelt.

Figyelem: Több esetben is lehet, hogy technikai hiba van a rendszerben ezért tévesek lehetnek a feltűntetett összegek! Leginkább a milliós, vagy több milliós éjszakánkénti áraknál érdemes gyanakodni az adatok hitelességében. 


  • A top 10-es listán az éppen aktuális hirdetések alapján 2 község villája, 3 balatoni és 5 budapesti szálláshely szerepel, a kezdőár egy éjszakára 200 ezer forint. Többségében nagyobb családok, baráti társaságok számára lehet alkalmas a bemutatott 10+1 legdrágább airbnb-s apartmanház valamelyike, de található közöttük olyan is, amely csupán egy-két főnek nyújt ideális szállást. A 10 legdrágább ingatlan mellett bemutatunk plusz egyet, amely az ára alapján ugyan részese lehetne a listának, de a szálláshely típusa alapján mégis kilógott a felsoroltak közül.

Az árakat egy januári éjszakára néztük, így a népszerűbb nyári, vagy ünnepi időszakokban még ennél is magasabb árakat tapasztalhatunk. A bérlés költségét az is emelheti, hogy minden foglalás során szolgáltatási díjat, illetve egyes házaknák takarítási díjat is felszámolnak, ami ezeknél az apartmanoknál sokszor a 100 ezres nagyságrendet is eléri. A 10 legdrágább bérelhető apartman listája a következőképpen alakult:

10. Rózsadombi villa, Budapest

A 10. helyen egy rózsadombi 250 négyzetméteres apartmanház végzett, amely 12 vendég befogadására alkalmas. A szálláshely egy éjszakára 200 ezer forintért bérelhető ki a januári időszakban, így egy főre számítva 16 ezer forint körül alakul egy vendégéjszaka ára.

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

9. Essence stúdiólakás, Budapest Király utca

A következő helyen egy stúdiólakás végzett, ami Budapest bulinegyedében helyezkedik el, így érthető, hogy miért került be a legdrágább lakások közé. Az apartman 2 fő számára ideális és éjszakánként 215 ezer forintba kerül. 

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

8. Széll Kálmán Kastélyszálló, Rátót

A 8. helyen egy Vas megyei község kastélyszállója végzett, amely az egykori pénzügyminiszter és miniszterelnök, Széll Kálmán kastélya volt. A rátóti négycsillagos szálló összesen 16 vendég befogadására képes és éjszakánként 300 ezer forintba kerül. Érdekesség, hogy amennyiben nem kívánják az idelátogatók az egész kastélyt kibérelni, 2 személyes szobánként körülbelül 23 ezer forintért szállhatnak meg itt a vendégek a téli időszakban. 

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

7. Luxusvilla, Balatonlelle

A következő helyen egy balatoni luxusvilla végzett, amely összesen 14 főnek nyújthat szálláslehetőséget 340 ezer forintért éjszakánként. Ugyanakkor ez az összeg 10 fő tartózkodása alatt értendő, ezen túl folyamatosan növekszik az ár elérve a 417 ezer forintot 14 fő esetén, így ha ezzel számolunk egy-két helyet is előre léphetne a listában. Az 1300 négyzetméteres szálláshely több szaunával, beltéri medencével, mozi szobával, billiárd és fitneszteremmel is rendelkezik. A leírás alapján a villában a tulajdonos is bent lakik, így a felsorolt extrák használatát, illetve üzemeltetését a bérbeadó felügyeli. 


Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

6. Prónay-kiskastély, Alsópetény

A 6. helyre is egy vidéki kastély került, a Nógrád megyei Alsópetény községből. A kiskastély korhűen berendezett lakosztályai 10 fő befogadására képesek és 350 ezer forintos éjszakánkénti árral lehet kibérelni. A birtokon további vendégek befogadására alkalmas vendégház is van, illetve fürdőház és konferenciaterem is kialakításra került, így akár nagyobb rendezvényeknek is helyet adhat, a fent említett ár azonban csak a kiskastély bérlésére vonatkozik. 

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

5. The Lake House, Balatonkenese

Egy másik balatoni villa is a listára került, az ingatlan úszómedencével, saját partszakasszal és egy bérelhető 12 személyes elektromos hajóval is rendelkezik. A hirdetés alapján 16 vendég befogadására alkalmas, a szállásadó azonban a leírásban 22 vendéget említ, 11 szobában elszállásolva. A teljes háznak az egy éjszakára vonatkozó ára 395 ezer forinttól indul, majd 10 fő felett folyamatosan növekedve egészen 445 ezer forintig elmegy. 

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

4. Emerald apartman, Budapest 8. kerület

A belvárosi apartman a Blaha Lujza tér körül helyezkedik el és 8 főnek kínál szállást, egy éjszakára 495 ezer forintos áron. A félmilliós árat leginkább a turisztikai látványosságok és a bulinegyed közelsége, illetve a modern belső dizájn magyarázhatja. Egy főre számolva az ár éjszakánként meghaladja a 60 ezer forintot, ám még így is csupán a középmezőnyben helyezkedik el a legdrágább 10 airbnb-s apartmanok között. 

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

3. Füge Liget Panzió, Balatonfüred

Ismét egy balatoni szálláshely szerepel a lista 3. helyén, a domboldalon elhelyezkedő balatonfüredi apartman tulajdonosa a csodás panorámára hivatkozva kér el éjszakánkét 500 ezer forintot a 6 hálószobás szállásért. A ház összesen 12 fő befogadására alkalmas és akár házi kedvencüket is magukkal vihetik az ideutazók. 

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

2. Sz. Apartman, Budapest 5. kerület

Az ingatlant a tulajdonos kérésére töröltük a cikkből.

1. MABE apartman, Budapest 5. kerület

A top 10 legdrágább apartman az 5. kerületben a Parlament és az Andrássy út közelében helyezkedik el, a szálláshelyet üzleti utakra, nagyobb családoknak és csoportoknak ajánlják. Az ára egy éjszakára 2,57 millió forint és összesen 15 vendéget tud befogadni, ezzel megnyerve a lista első helyezését. 

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt

+1: Violet Premium Hostel, Budapest

Ez a hostel az 5. és 9. kerület határán helyezkedik el, a meghirdetett ár alapján részese lehetne a 10 legdrágább airbnb-s lakásról szóló listának, hiszen 2,4 millió forintért tölthetnek el itt egy éjszakát a vendégek egy háromágyas szobában. A felszereltség és a hostel jelleg miatt (többi szobával közös fürdőszoba) azonban feltételezhetjük, hogy a kiírt ár nem felel meg a valóságnak és valószínűleg valamilyen elírásról lehet szó. 

Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt


GAZDASÁG
Megérkezett a kormány legszebb ajándéka a családoknak: jöhet az 58 + 30 millió!
Megérkezett a kormány legszebb ajándéka a családoknak: jöhet az 58 + 30 millió!
Palkó István 2023. november 02. 06:05​Verhetetlen lesz jövőre a falusi CSOK, az új CSOK Plusz és a babaváró hitel kombinációja. Egy három gyermeket vállaló, kistelepülésen családot alapító fiatal házaspár akár 58 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 30 millió forint visszatörlesztendő kedvezményes hitelt vehet igénybe – számolta ki a Portfolio. A két gyermeket vállalóknál ugyanez 24 + 28, az egy gyermeket vállalóknál 6 + 26 millió forint lehet. Bemutatjuk, hogy jönnek ki ezek a számok, és miként optimalizálhatók a nagy összegű támogatások a családalapítás előtt álló fiatal házaspárok számára.
kiadó lakás
A lakásárak után a lakbérek emelkedése is megállt
Megtorpant a lakbérek több mint másfél éve tartó emelkedése szeptemberben: országosan és Budapesten egyaránt stagnáltak az előző hónaphoz képest. A fővárosban közel negyedével voltak magasabbak a kínálati díjak az előző év azonos időszakinál, ezen belül a pesti belső kerületekben történt a legnagyobb mértékű, 27 százalékos emelkedés. Az országos lakbérindex 18, a budapesti 15 százalékkal haladta meg a járvány előtti, 2020. januári csúcsot, reálértéken azonban 7,9, illetve 11 százalékkal elmaradtPortfolio 2022. október 25. 09:19
új lakás építés
Lakásáfa: mindenki megnyugodhat, jön az újabb haladék
Egy új javaslat értelmében a 2024 végéig meghosszabbított kedvezményes lakásáfa akár 2028. december 31-ig is alkalmazható lesz, ha az építést 2024 végéig bejelentik, vagy eddig megszerzik az engedélyt - jelentette be Varga Mihály, pénzügyminiszter Facebook oldalán. Fontos kérdés tisztázódik ezáltal, mivel az építés bejelentésének (vagy az engedély megszerzésének) határidejének kitolása után nem volt egyértelmű, hogy a 2026-os építés befejezési határidő is módosul-e. A javaslatot ősszel tárgyalja.Portfolio2022. augusztus 30. 09:51
lakás piac
Enyhe erősödés a hazai lakáspiacon: ennyi lakás cserélt gazdát a nyár utolsó hónapjában
A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2022 augusztusában, országosan 9748 lakóingatlan cserélt tulajdonost. Ez erősebb ugyan az egy hónappal korábbi mélyponthoz képest, de az előző év azonos időszakánál még mindig 14 százalékkal gyengébb.Portfolio2022. szeptember 01. 15:24