Nyaralni készülsz? - Vegyél magadnak egy saját szigetet

Nyaralni készülsz? - Vegyél magadnak egy saját szigetet

2018-06-18 16:01:39

A saját szigetvásárlás bizony egy létező dolog, igaz nem érdemes néhány 100 millió forint nélkül nekivágni, ha minőséget szeretnénk kapni, de azért már van egy-két olyan kisebb, 4 ezer négyzetméteres beépítetlen terület, amit akár 10-20 millió forintért is megvásárolhatunk. Persze ezeknél magát a földterületet kapjuk meg, így nemhogy ház, de még a közműellátottság is kérdéses és persze nem valamelyik távol-keleti turistaparadicsom egyik érintetlen kincse kerül ennyibe, sokkal inkább egy erdős terület, de tény, hogy kizárólag a miénk lesz. Innen indul a "szigetpiac" és egyre növelve az árat már a türkizkék óceán, a luxusvilla és akár a hajónknak szánt garázs is beteljesülhet. Összegyűjtöttünk néhányat a legérdekesebb ajánlatok közül, melyek az eladási listán szereplő legolcsóbb és legdrágább, vagy a legnagyobb szigetek és hol, mennyiért lehet ezeket megvenni. 


Milyen nyaralás is lehetne menőbb annál, minthogy a saját szigetedre mész el pihenni, valahol az óceán, vagy akár egy tó közepén elszeparálva más turistáktól? Nos, a kínálat elég nagy, a kisebbektől egészen a több ezer hektáros területekig, a világ bármely pontján lehet vásárolni teljesen beépítetlen, vagy olyan szigetet is, amelyen egy kész villába költözhet be a leendő tulajdonos. Azok számára pedig, akik nem feltétlenül a turisták elől menekülnének, hanem egy izgalmas és tőkeigényes befektetésre vágynak, olyan szigeteket is kínálnak, amelyeken már turistaparadicsomot alakítottak ki, luxushotelekkel és strandokkal egyaránt.

A privateislandsonline.com több száz ajánlata között szerepelnek európai, afrikai, ázsiai, és amerikai részen fekvő szigetek is, a legkisebb körülbelül 4 ezer négyzetméter, a nagyobbak közelítik a 8-900 hektáros (8-9 négyzetkilométer) nagyságot, ami körülbelül egy VII. és VIII. kerületnyi területnek felel meg Budapesten, de a lista legnagyobbja ezt bőven túlszárnyalja, a mintegy 6400 hektáros (64 négyzetkilométer) alapterületével. Akadnak olyan szigetek is, ahol a víz és az elektromosság kiépítése az új tulajdonosra vár, és a hatóságok, illetve a kormányzat kifejezetten bátorítja a tulajdonost, hogy befektetésként létesítsen szállodát a területre. Az oldal kínálata alapján az árak 20 millió forinttól kezdődnek (igaz találtunk egy 6 millió forintos ajánlatot is) és 125 milliárd forintig aligha állnak meg.

A legolcsóbb és egyben a legkisebbek egyike

Méret: 4600 négyzetméter
Elhelyezkedés: Új-Skócia tartomány, Kanada délkeleti partvidéke
Ár: 6 millió forint

A Hemlow-sziget Kanada dél-keleti részén helyezkedik el, és egyike a kínálatban szereplő legkisebb szigeteknek, az ára viszont igencsak kedvező, főleg ha a többihez viszonyítjuk. A sziget nagy része erdős terület és főként hajózás, horgászat, illetve mélytengeri halászati kikapcsolódási lehetőségeket kínál. A legközelebbi település alig 1 kilométerre helyezkedik el, így könnyedén megközelíthető. A környék adottsága miatt, több szigetet is kínálnak eladásra, ezeknek az ára azonban már jóval 6 millió forint feletti. 

A legdrágább

Méret: 0,46 négyzetkilométer (460 ezer négyzetméter)
Elhelyezkedés: Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah
Ár: 126 milliárd forint

A különös alakú mesterséges szigetek nem meglepő jelenségek az országban, az pedig, hogy még eladó sorban van, feltehetőleg az árának köszönhető. Az Al Marjan elnevezésű szigetcsoport ára mintegy 126 milliárd forintot tesz ki, a mesterséges létesítményen ugyanakkor már vannak luxusszállodák és kiépített strandok, illetve a környék is népszerű turistacélpontnak számít, ami jócskán hozzátesz a szigetcsoport eladási árához. 

A legnagyobb

Méret: 64 négyzetkilométer
Elhelyezkedés: Chile, Patagónia
Ár: -

A listában szereplő legnagyobb San Pedro sziget a dél-amerikai Patagónia régióban helyezkedik el, a terület megtartotta a természetközeliségét, egy túraútvonalon és egy 30 kilométeres, a parthoz vezető útszakaszon kívül más fejlesztés nem zajlott a szigeten. Az ár nem került feltüntetésre, viszonyításképp azonban a listában szereplő második legnagyobb szigetet 3 milliárd forintért kínálják, a kanadai Batchawana szintén beépítetlen, mintegy 21 négyzetkilométeres terület, vagyis harmada a bemutatott chilei szigetnek.

A luxus magánszigetek egyike

Méret: 0,16 négyzetkilométer (160 ezer négyzetméter)
Elhelyezkedés: Bahamák, Berry-szigetek
Ár: 4,6 milliárd forint

A Frozen Clay elnevezést viselő sziget a Bahama-szigetek egy olyan részén helyezkedik el, ahol kifejezetten gyakori szokás, hogy a beépítetlen kisebb szigeteken nem szállodákat építenek, hanem egy magánszemély alakítja ki rajta második, vagy sokadik otthonát. A 4,6 milliárd forintos vételi ajánlatért cserébe egy 6 hálószobás 385 négyzetméteres ház is tartozik a szigethez. A szobák majdnem mindegyike közvetlenül a teraszra nyílik, a saját tengerpart mellett pedig egy fűtött medence, egy 100 hajó befogadására alkalmas kikötő és a személyzet számára egy különálló 140 négyzetméteres ingatlan is tartozik a területhez. A szigetet hidroplánnal, vagy az 50 kilométerre eső legközelebbi településről, hajóval lehet megközelíteni. 

A legközelebbi

Méret: 0,03 négyzetkilométer (30 000 négyzetméter)
Elhelyezkedés: Horvátország, Bijela
Ár: -

A Magyarországhoz legközelebb eső eladó sziget Horvátországban, Splittől nem messze helyezkedik el, a területen egy felújítandó, 140 négyzetméteres villa is hozzátartozik az ajánlathoz. A villamos energia biztosított, illetve a megközelíthetőséget tekintve, a sziget rendelkezik egy kisebb kikötővel, amit a leírás alapján tovább lehet bővíteni, hogy akár nagyobb hajókkal is elérhető legyen a terület. Bár az árról nem közöltek információt, egy másik szintén horvátországi, fele ekkora szigetrészt, ingatlan nélkül 320 millió forintért kínálnak, így ennél csak magasabb árra lehet számítani a Bijela-sziget esetében.ÁLTALÁNOS INGATLANPIACI HÍREK
eladó ingatlan kocsibeállóval
Eladó ingatlan autós szemmel
Akinek autója van, tudja, hogy nem mindegy, hol parkol. Az egy dolog, hogy az autó jobban amortizálódik akkor, ha ki van téve a természet viszontagságainak. Enné talán fontosabb, hogy a mindennapok kényelmében óriási különbséget jelent, hogy be lehet-e állni autóval a ház bejáratához, vagy esetleg még fűtött, a házzal egybeépített garázs is van.
lakás felújítás
Eladó ingatlan felújítása - megéri?
Örök kérdés, mennyire érdemes kicsinosítani egy ingatlant eladás előtt. Ha szebb, tetszetősebb, nyilván jobban lehet értékesíteni, a kicsinosítás viszont pénz- és időigényes tevékenység - ráadásul nem mindig lehetünk benne biztosak, hogy megtérül.
panel lakás
Panel lakást vásárolna? Győződjön meg a vezetékek állapotáról!
Házgyári panel lakások évtizedeken át készültek különböző tervek alapján és különböző kiviteli minőségben. Az viszont szinte az összesre jellemző, hogy az elektromos rendszere, ha fel nem újították, teljes mértékig elavult.Ha panel lakást vásárolna, győződjön meg a vezetékek állapotáról, mert azok felújítása elkerülhetetlen lehet, ugyanakkor jelentős költséggel és felfordulással jár.
Agglomeráció vagy nagyváros? Szempontok vidékre költözés előtt állóknak
Agglomeráció vagy nagyváros? Szempontok vidékre költözés előtt állóknak
A home office szélsebes terjedése és a külső-agglomerációban található ingatlanárak egyre több családot biztatnak arra, hogy elhagyják a nagyvárosok komfortos, de egészségtelen és zajos miliőjét. Bár az akár 30-40 km-re lévő kisvárosok és falvak csábítóak tudnak lenni, a felkészületleneket jónéhány meglepetés érheti a kiköltözés után. A cikkünkből kiderül, hogy miért érdemes – vagy éppen miért nem érdemes – az agglomerációba költözni.