Ingatlan hirdetés

Ingatlan hirdetés

2016-12-14 11:27:13

Milyen a jó ingatlan hirdetés?

A gyors lakáseladás, kiadás titka a jó ingatlan hirdetés. Csak úgy mint magunkat egy állásinterjún, a lakásunkat, házunkat is jó színben kell feltüntetnünk a lakáskeresők előtt. A jó ingatlan hirdetés rövid és lényegre törő. Sajnos az internetezők egyre kevesebbet olvasnak, így muszáj rövidre fognunk, de figyeljünk arra is, hogy a hirdetésünk tartalmazza a lakáskeresők számára alapvetően fontos információkat, mint például az ingatlan ára, mérete, elhelyezkedése, a lakás előnyei, bútorozottsága. A jó ingatlan hirdetés tele van képekkel, ugyanis a lakáskeresők figyelmét először a képek keltik fel, és csak utána kezdik el olvasni a hirdetés szövegét. A harmadik fontos pont pedig, hogy a lakásról leírtak megfeleljenek a valóságnak. Ne essünk túlzásokba mikor a lakásunkat hirdetjük, még akkor sem ha elfogultak vagyunk! A lakás nem lesz „modern stílusú” attól, hogy van egy beépített hűtőnk.


Hogyan hirdessünk? 3 tipp az ingatlan hirdetéshez

  1. Figyeljünk a helyesírásra és legyünk pontosak a hirdetés megírásakor! Nézzük át többször a hirdetést mielőtt feladjuk, mert nem vet jó fényt ránk, ha még egy rövid hirdetést sem tudunk helyesen megírni. Figyeljünk rá, hogy a telefonszámunk, email címünk, egyéb elérhetőségünk pontos legyen.
  2. Reális áron hirdessük az ingatlant! Nézzük meg mennyibe kerülnek a hasonló méretű, hasonló tulajdonságokkal rendelkező ingatlanok a környéken, és ezt is vegyük figyelembe az ár kiszabásánál.
  3. Ha még sosem hirdettünk, olvasgassunk ingatlan hirdetéseket, és merítsünk ötletet mások hirdetésiből.

Hol hirdessünk?

Ma már rengeteg lehetőségünk van, hogy az kiadó, eladó lakásunkat hirdessük. Míg régebben a lehetőségek korlátozódtak az újságban megjelenő és az oszlopra kiragasztott hirdetésekre, addig ma már inkább az interneten hirdetünk.

Nem kell teljesen elvetnünk az újságban való hirdetést sem. Ha csak egy kisebb réteget, például egy kisebb falu lakóit szeretnéd elérni az ingatlan hirdetéssel, akkor célszerű a helyi lapban, lapokban hirdetni, hiszen ezek minden házhoz eljutnak, és a célközönséget így is elérhetjük.

Nagy dilemma az is a lakáshirdetők számára, hogy maguk intézzék a lakásuk kiadását, eladását, vagy bízzanak-e meg valakit az értékesítéssel. Ha ingatlanos végzi az eladást, annak nagy előnye, hogy a legtöbb dolgot elvégzi a tulajdonos helyett, és valószínűleg jobban is ért a lakás eladásához, mint a maga a tulajdonos, viszont a kényelemnek mindig van ára.

A lakáshirdetők számára a legnépszerűbb mód az ingatlan eladására, ha egy ingatlanportálon adnak fel hirdetést. Az ingatlanportálokon a hirdetésfeladás általában nagyon egyszerű. Meg kell adnunk az ingatlan adatait, az elérhetőségünket, képeket kell csatolnunk a hirdetéshez, és már élesíthetjük is. Érdemes azonban alaposan elolvasni a feltöltés feltételeit, a legtöbb oldal ugyanis magánszemélyek számára is fizetős. Ha ingyenes ingatlanportált keresel, hirdess a lakascentrum.hu-n, Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan portálján!

Az ingatlan hirdetések terén is egyre népszerűbbek a közösségi média felületei. Ingatlan eladásra, kiadásra közösségek szerveződnek, amelynek legnagyobb előnye, hogy egy-egy hirdetés pillanatok alatt több száz, több ezer embert elér, és a lakáskeresők rögtön jelezhetik érdeklődésüket, vagy kérdezhetnek a meghirdetett ingatlanról.

ÁLTALÁNOS INGATLANPIACI HÍREK
eladó ingatlan kocsibeállóval
Eladó ingatlan autós szemmel
Akinek autója van, tudja, hogy nem mindegy, hol parkol. Az egy dolog, hogy az autó jobban amortizálódik akkor, ha ki van téve a természet viszontagságainak. Enné talán fontosabb, hogy a mindennapok kényelmében óriási különbséget jelent, hogy be lehet-e állni autóval a ház bejáratához, vagy esetleg még fűtött, a házzal egybeépített garázs is van.
lakás felújítás
Eladó ingatlan felújítása - megéri?
Örök kérdés, mennyire érdemes kicsinosítani egy ingatlant eladás előtt. Ha szebb, tetszetősebb, nyilván jobban lehet értékesíteni, a kicsinosítás viszont pénz- és időigényes tevékenység - ráadásul nem mindig lehetünk benne biztosak, hogy megtérül.
panel lakás
Panel lakást vásárolna? Győződjön meg a vezetékek állapotáról!
Házgyári panel lakások évtizedeken át készültek különböző tervek alapján és különböző kiviteli minőségben. Az viszont szinte az összesre jellemző, hogy az elektromos rendszere, ha fel nem újították, teljes mértékig elavult.Ha panel lakást vásárolna, győződjön meg a vezetékek állapotáról, mert azok felújítása elkerülhetetlen lehet, ugyanakkor jelentős költséggel és felfordulással jár.
Agglomeráció vagy nagyváros? Szempontok vidékre költözés előtt állóknak
Agglomeráció vagy nagyváros? Szempontok vidékre költözés előtt állóknak
A home office szélsebes terjedése és a külső-agglomerációban található ingatlanárak egyre több családot biztatnak arra, hogy elhagyják a nagyvárosok komfortos, de egészségtelen és zajos miliőjét. Bár az akár 30-40 km-re lévő kisvárosok és falvak csábítóak tudnak lenni, a felkészületleneket jónéhány meglepetés érheti a kiköltözés után. A cikkünkből kiderül, hogy miért érdemes – vagy éppen miért nem érdemes – az agglomerációba költözni.