Olcsó albérletek – Nem lehetetlen!

Olcsó albérletek – Nem lehetetlen!

2016-08-01 11:26:29

Olcsó albérletek – Nem lehetetlen

Hova lettek az olcsó albérletek?

Minél többet nézegeti az ember az ingatlan portálokat, a kiadó lakásokat, annál inkább biztosabb lehet benne, hogy olcsó albérletet találni bizony nehéz küldetés. Az utóbbi pár évben meglepően megugrottak az árak, Budapesten például 20 %-al, de a többi régióban is jelentősen drágultak az albérleti díjak.


Egy átlagos budapesti lakás havi bérleti díja nagyjából 186 000 forintra emelkedett a kisebbnél nagyobb lakások esetében. A központtól távolabb, de még mindig jó helyen található ingatlan vagy egy kisebb lakás rezsi nélkül 100-120 000 forint köré rendeződött. Ahhoz, hogy ilyen lakást találjunk azonban hatalmas szerencsére van szükségünk. 

Megállt az árnövekedés

2016. február elején a kiadó ingatlanok árának növekedése nem csak megállt, hanem vissza csökkent a tavaly februári értékre. Ez azonban csak Budapest néhány kerületére és pár régióra vonatkozik, hiszen sok helyen stagnálnak a bérleti díjak. Országszerte azonban nem állt meg a növekedés. Az országos átlag bérleti árakat jelentősen felfelé húzzák a fővárosi díjak, de a vidéki területek közül Győr, Sopron és Székesfehérvár számít a legdrágábbnak. 

Olcsó albérletek - lakótárs kerestetik!

Az olcsó albérletek már csak az álmaiban szerepelhet az egyetemistáknak a legtöbbször, akik a tanulmányaik mellett nem mindig engedhetik meg, hogy állandó kereseti lehetőség után nézzenek. Így számukra és sok más embernek (pl.: családok, egyedülállók stb.) problémát jelentenek a magas árak. A diákok megpróbálnak lakótársakat keresni, s összeköltözni, hogy a költségek minél több felé aprózódjanak. Jó lakótársat azonban nagyon nehéz találni, hisz nem sok esély van rá, hogy hasonló életmódot folytató társ jelentkezik.

 

ALBÉRLET
kiadó lakás infok
Kiadó lakás - „etikus kisokos”
Az elmúlt évtized vezető befektetési módszere volt a hasznosítási céllal vásárolt ingatlan. A vevők nagy többsége olyan megoldásokat keresett pénztárca és lehetőség függvényében, ahol az ingatlan állapotától függően nem csak a kiadásból, de a lakás értékének hosszabb távú növekedéséből is kamatoztathatta aktuális befektetését.
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució 5 lényeges tudnivalója
A kaució a szerződéses  kötelezettségvállalások biztosítására használt eszköz. Leginkább a bérleti  szerződések körében találkozhatunk a kaucióval, de számos más szerződéshez  kapcsolódó biztosítékként is szerepelhet. Mit érdemes tudni a kaucióról? 
kiadó lakás, budapesten kiadó lakás, albérlet budapesten, albérlet
Az albérlet piac helyzete Budapesten – Interjú Kovács Ildikóval (Student)
Mindig izgalmas időszak az ingatlanpiacon a szeptember környéke, hiszen az iskola kezdete miatt ilyenkor a szokásosnál is jobban felpörög az albérlet piac, főleg a keresleti oldalon. Egy tavalyi – szintén ezidőtájt készített – cikkünkből is kiderült, hogy koránt sincs könnyű dolga a Budapesten albérletet keresőknek, hiszen irreálisan magasra szöktek az árak. Úgy gondoltuk, hogy idén is érdemes megkérdezni egy MIOSZ-os szakembert arról, hogy történt-e valamilyen változás a piacon az egy évvel ezelőttihez képest. Ehhez Kovács Ildikót, a Student Housing budapesti irodavezetőjét hívtuk segítségül. 
albérlet, kiadó lakás, kiadó albérlet
A fél fizetésünk lakbérre megy el
Nyugat-Európában egy átlagos albérlő a jövedelmének mintegy 25 százalékát fordítja lakhatásra, míg Magyarországon ez akár 50 százalék is lehet - közölte az InfoRádió kérdésére az Otthontérkép vezető elemzője. Ditróy Gergely szerint hazánkban továbbra is megközelíti a 90 százalékot azoknak az aránya, akik saját tulajdonú ingatlanban élnek.