Részletes ingatlankereső

Fontos döntés született: néhány óra alatt bejegyezhető lesz a tulajdonjog

lakás tulajdonjog

Megújul és digitális alapú lesz az ingatlan-nyilvántartás rendszere, a cél az, hogy két év múlva akár órák alatt bejegyezzék a tulajdonjogot - mondta el Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.Ingatlan 2019. november 08. 14:55

Bővebben...

Ki lesz az örökös az új törvény alapján: a gyerek, az unoka vagy a házastárs?

öröklés

Bár az új Polgári Törvénykönyv  (rövidítve Ptk.) évek óta alkalmazandó, mégis mind a mai napig felmerülnek  kérdések az új szabályokkal kapcsolatban. Főként az olyan területeken, ami nem  minden nap fordul elő egy ember életében, mint például az öröklés. Bár sok régi  szabály nem változott, azért van, ami bizony már nem ugyanaz, mint néhány évvel  ezelőtt. A változás érinti a leszármazók és a házastárs öröklését is. Ki lesz  az örökös az új törvény alapján: a gyerek, az unoka vagy a házastárs?

Bővebben...

5 dolog, amiért milliókat ér a teraszod

lakás, ház terasza

A felnőtt életnek számtalan előnye van: rengeteg programlehetőség, új és érdekes emberek megismerése, izgalmas munkahelyek, mozgalmas hétköznapok. Van azonban egy olyan igényünk, amit minden esetben szeretnénk kielégíteni: a szabadban, privát szférában töltött idő. Erre az igényre adott válasz a terasz és az erkély, amit az év jelentős részében szívesen kihasználunk. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan használhatóak ki a leginkább a teraszban rejlő lehetőségek, illetve, hogy miben rejlik a teraszod hatalmas értéke.

Bővebben...

Nincs megállás? - Még mindig tart a lakásépítési dömping

új lakás

Kiadta a KSH a lakásépítésekre vonatkozó legfrissebb elemzését, melyből kiderül, hogy 2019 első három negyedévében 10 302 új lakást vettek használatba, ami 0,8%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma pedig 27 388 volt, ami 2,7%-kal nagyobb a 2018. azonos időszakinál.Ingatlan 2019. november 06. 09:29

Bővebben...

Kitagadás az örökségből: hogyan lehetséges?

örökség

Az öröklési joggal  kapcsolatban az egyik legközismertebb kifejezés a kitagadás. A kitagadást  mindenki úgy ismeri, mint amellyel az örökhagyó meg tudja akadályozni az általa  nem kívánt családtag öröklését. Azonban az érintettek sokszor nem tudják, hogy  mit takar pontosan a kitagadás. Milyen okai lehetnek? Hogyan lehet  valakit kitagadni az örökségből?

Bővebben...

Ingatlan Hírek

Ingatlan hírek » Gazdaság

Ingatlan hírek » Jogi ismeretek

Ingatlan hírek » Lakberendezés