Részletes ingatlankereső

Egymilliós négyzetméterárak: itt élnek a leggazdagabb magyarok

lakás nm árak

Több mint megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi év első félévéhez képest, derül ki a Duna House elemzéséből. A cég tranzakciós adatai alapján országosan az adásvételek 1,5 százaléka ért el ezt az árkategóriát. Nézzük, hol találkozhatunk leginkább ilyen drága lakásokkal! 2019. augusztus 12. 13:48 

Bővebben...

MIOSZ Bográcsfőző verseny 2019

A MIOSZ éves szabadidős rendezvénye újra sikerrel zárult! De ez a verseny most különlegesebb volt mint az eddigiek.20 éves volt a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége. (a szövetség 1999-ben alakult).

Bővebben...

Lehet-e a cég vezető tisztségviselő?

cégvezető

Lehet-e a cég vezető  tisztségviselő? A vezető tisztségviselő egy jogi személy, például kft., bt. vagy rt. ügyvezetését és képviseletét ellátó személy. A vezető tisztségviselő feladatköre kétirányú: a külvilág felé ellátja a társaság képviseletét, a jogi személy  belső viszonyai tekintetében pedig a társaság vezetői feladatait végzi. Időről-időre felmerülő kérdés, hogy elláthatja-e egy jogi személy, cég egy másik jogi  személy, cég ügyvezetését? 

Bővebben...

A magyar lakások drágultak a legjobban az EU-s országok között

lakás ár

Az idei év első negyedévében átlagosan 4 százalékkal drágultak a lakóingatlanok az Európai Unióban, ezzel szemben Magyarországon ennek közel háromszorosa, 11,3 százalékos volt az áremelkedés. Ezzel az EU-s lista első helyén szereplünk, a második ország, ahol a legnagyobb mértékben drágultak a lakásárak egy év alatt Csehország volt 9,4 százalékkal, ezt pedig Portugália követi 9,2 százalékos áremelkedéssel - derül ki az Eurostat legújabb elemzéséből. 2019. július 10. 17:32

Bővebben...

Mit értünk ajánlat és ajánlati kötöttség alatt?

jogi tanácsok

A szerződéskötési  folyamatnak szinte minden szerződés esetén fontos eleme a szerződési ajánlat megtétele  és elfogadása. E nyilatkozatok megtétele jogi kötelezettségekkel jár, és végül  a felek közötti szerződéskötéshez vezethet. Mi minősül ajánlatnak? Meddig tart  az ajánlati kötöttség?

Bővebben...

Ingatlan Hírek

Ingatlan hírek » Gazdaság

Ingatlan hírek » Jogi ismeretek

Ingatlan hírek » Lakberendezés